WEFIS-studie 145 – Niet ontwaarde Belgische (deel)frankeringen

      Reacties uitgeschakeld voor WEFIS-studie 145 – Niet ontwaarde Belgische (deel)frankeringen

49 bladzijden onderhoudt Michel Van de Catsyne ons over de niet ontwaarde Belgische (deel)frankeringen. Twee grote deelgebieden worden onderscheiden: dienstfouten en terecht niet ontwaard. Om hergebruik te voorkomen moeten frankeringen die niet afgestempeld werden bij vertrek, toch nog ontwaard worden onderweg, bij aankomst of bij de uitreiking, zowel in binnen- als buitenland. De auteur toont ons een groot aantal voorbeelden waar dit niet is gebeurd. Soms mag echter een frankering niet ontwaard worden. Enkele voorbeelden ervan zijn zegels buiten gebruik, niet toegelaten post of ongeldige frankeringen. Mooie studie met de degelijkheid eigen aan de WEFIS-publicaties.

(uit De Postzegel 779)

In het magazinegedeelte vindt u de volgende bijdragen:

  • Een s.m-kaart met een verhaal…, door A. Tassin
  • Bericht gelaten op… door J. Goes
  • QSO, FNZIAS, RDP, FRPLS, FRPNTZ, …, door W. Ronsse
  • Een aanvulling op de Postgeschiedenis van Adinkerke en De Panne, door A. Tassin
  • Onze doorlopende kalender, door W. Ronsse
  • Op de leestafel, door W. Ronsse
  • Addenda