Reacties uitgeschakeld voor

wefisnewWelkom op de vernieuwde website van de West-Vlaamse Filatelistische Studiekring.

WEFIS is een filatelistische vereniging die om de twee maanden bijeenkomt in Oostende. Tijdens deze bijeenkomsten wordt veel informatie uitgewisseld voor en door leden. Dit kan door lezingen, gewoon vragen of in studiegroepen. Een uitstekende gelegenheid om onze kennis van de posthistorie en stempels uit te breiden. Via deze website willen wij een indruk bezorgen van de veelzijdigheid van onze vereniging en bieden wij onze leden de mogelijkheid om op een eenvoudige manier met elkaar in contact te komen.

Een overzicht van de reeds verschenen WEFIS-studies, -magazines en -lustrumnummers vindt u vanaf nu terug onder het menu ‘Publicaties’.

Een overzicht van de nog te verkrijgen WEFIS-publicaties vindt u eveneens onder het menu ‘Publicaties’.

Wij wensen u alvast een aangename ontdekkingstocht doorheen de West-Vlaamse postgeschiedenis!

Wat is postgeschiedenis?

Postgeschiedenis is de studie over de briefbezorging door de eeuwen heen, de werking van de posterijen, de gebruikte poststempels en de gehanteerde posttarieven. Dit gebeurt o.a. door het verzamelen van filatelistisch materiaal en het raadplegen van beschikbare gegevens en kennis uit de diverse historische episodes in het briefverkeer.
De term wordt toegeschreven aan Robson Lowe, filatelist, postzegelhandelaar en veilingmeester, die in de jaren 1930 als eerste een studie over de postgeschiedenis publiceerde.